ARTVİN HOPA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimi Uygulama Semineri Yapıldı

Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimi Uygulama Semineri Yapıldı

Bugün okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden denetlenmesi konulu 2020/8 sayılı genelge doğrultusunda ilçemiz okul ve kurumlarında gıda işletmelerinin denetimini yapacak okul denetçilerine seminer verildi. Seminer Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Koordinatörü Yaşar ÖZKAN tarafından verildi.

Temel eğitim ve ortaöğretim yaş grubundaki çocuklarda kontrolsüz bir şekilde tüketilen enerji değeri yüksek, besin değeri düşük yiyecek ve içeceklerin yetersiz, dengesiz beslenmeye bağlı olarak şişmanlık (obezite), zayıflık, kemik/diş sağlığı bozuklukları, çeşitli vitamin ve mineral yetersizliklerine neden olduğu ve yetişkinlik döneminde görülen bazı kronik hastalıklara (kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, bazı kanser türleri vb.) zemin oluşturduğu bilinmektedir. Bazı bulaşıcı hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağını gıda güvenilirliği kurallarına uyulmadan üretilen, satışa veya tüketime sunulan gıda maddeleri teşkil etmektedir.

Öğrenci, kursiyer ve çalışanlara (kantin/kooperatif yemekhane, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde) doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması, sağlıklı beslenme ortamları oluşturulması ve bunların güvenilir gıdaya erişimleri konusunda bazı önlemlerin alınması zorunluluk haline geldiğinden okul, ilçe ve il denetleme komisyonları oluşturulmuş ve denetim faaliyetleri başlamıştır.

11-11-202111-11-2021

Hükümet Konağı Merkez Kuledibi Mahallesi Turgay Ciner Caddesi No 4 Hopa / Artvin - 4663517073

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.