ARTVİN HOPA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

  Yeni bir eğitim öğretim yılına girmenin heyecanı içerisindeyiz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının tüm ülkemize camiamıza hayırlı olmasını, başarılar getirmesini diliyorum.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

Bu yıl her zamankinden farklı olarak bizler daha yenilenmiş, daha güçlü ve hazır bir şekilde eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Ülke olarak bu yıl 1. Sınıf, 5. Sınıf ve 9. Sınıflarda uygulanmaya başlanacak olan yenilenmiş müfredat, Hopa’daki mevcut okullarımızın yenilenmiş fiziki mekânları, açmış olduğumuz iki yeni proje okulumuz ve yeni bir heyecanla başlıyoruz.

Son üç yılda, başta idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla artan akademik başarılarımızın bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da gerek okullarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize idare olarak vereceğimiz desteklerle, gerek okullarımızda yapılacak çalışmalar, açılacak kurslar, verilecek seminerlerle, gerekse Yavuz Selim Ortaokulu’nun ve Anadolu İmam hatip Lisesi’nin proje okulu olması ile ilçe dışına göndermiş olduğumuz başarılı öğrencilerimizi Hopa’mızda tutarak başarılarımızın artarak devam edeceğine olan inancımız ve güvenimiz tamdır.

Başarının artması ancak, eğitimin bütün paydaşlarının ortak ve koordineli bir şekilde çalışması, birbirleriyle etkileşim içerisinde sürece eşit şekilde destek vermesiyle mümkündür. Dolayısıyla geleceğimiz olan evlatlarımızı yetiştirme gibi kutsal, bir o kadar da sorumluluk isteyen, hakkıyla da yerine getirilmediğinde bedeli çok ağır olan bir vazifeyi ifa etmeye çalışırken toplumun her kesiminin duyarlı olasını ve katkı vermesini beklemekteyiz.

İlk emri “OKU” olan, “HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU?” , “BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİM ÖĞRENİNİZ”, “HAYATTA EN HAKKİ MÜRŞİT İLİMDİR” diyen bir dinin ve kadim bir medeniyetin mensubu olarak bizlerin ilimden, bilimden ve öğrenmekten başka şansımızın olmadığının bilincindeyiz. Varoluş ve medeniyet iddiamızı ancak yetiştireceğimiz aydın nesillerle sürdürebiliriz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli veliler:

Sorumluluk sahibi, özgüveni olan, ilmin ve bilimin ışığında öğrenen, vatanını milletini seven dininden ve medeniyetinden öğrendiği görgü ve ahlaki kuralları bilen, değerlerine bağlı ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacak bir nesli yetişme yükünün omuzlarımızda olduğunun bilincinde hareket edeceğinize olan inancımla hepinize başarılar diliyorum.

Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerim:

Başarmaktan başka bir şansımızın olmadığı bir dönemde ve dünyada yaşıyoruz. Bu başarıyı da ancak kendimiz yakalayabiliriz.  Kendinizi kontrol edebilirseniz başarıyı da yakalarsınız. Kuvvetli bir inanç ve ahlak üzerine bina edilmiş bir medeniyetin çocukları olarak sizlere olan inancımızın tam olduğunu bilmenizi isterim. Sizler de kendinize inanın ve başarın. “MUHTAÇ OLDUĞUNUZ KUDRET DAMARLARINIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR”

Bu duygularla 2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve mutluluk içerisinde başarı dolu geçmesini diler sevgi ve saygılar sunarım.

Hükümet Konağı Merkez Kuledibi Mahallesi Turgay Ciner Caddesi No 4 Hopa / Artvin - 4663517073

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.